In memory

Hector
hector

Hector e. Gauguin de Lully föddes här på Slätten 1993, av det då relativt nyinköpta stoet Hepatica, som senare skulle bli elitsto. Hepatica var efter Hertigen och köptes in mycket på grund av sitt mycket stabila temperament,sina taktmässiga gångarter och sina fina resultat i hoppning upp till svår klass.

Hector reds under de första åren av Ulf Lind som lotsade honom genom en vinst på kvalitén med poängen 9, 8, 10 på gångarter (och 8, 8 i hoppning!), vidare till en finalplats på Riks och senare deltagande i breeders. Hector spenderade sedan 4 år i Baltikum och deltog bland annat i både junior EM i Paris och Young rider EM i Tyskland under två olika ryttare tävlandes för Lettland.

Hector kom tillbaka till Sverige i mitten av 2000-talet. Planen var att han skulle säljas och han ställdes hos Eva Berglund i Västerås för försäljning. Men ingen köpare kom… och tur var väl det, för det ledde till ett samarbete med ryttaren Jill Flygare.

Jill och Hector var en match made in heaven och tillsammans tog de sig hela vägen upp till Grand Prix. När ekipaget precis debuterat i GP skadade Hector sin has svårt vid ett trauma. Tack vare ett enormt konvalescentarbete och engagemang av Jill tog de sig tillbaka till svår klass drygt ett år efter skadan. De gjorde ett par starter i Intermediere och GP men när Hector blivit 18 år togs beslutet att han skulle pensioneras från tävlandet.

Hector har under sin livstid fått ihop 1690 tävlingspoäng och han har 33 placeringar i Svår klass i Sverige.

Hector kom tillbaka till Slätten 2011 och Frida fick den mest fantastiska läromästare man kan tänka sig. Tidig vår 2012 visades Hector av Frida för Oldenburgförbundet som var på besök i Sverige, och han blev då godkänd hingst. Han är även godkänd för avel i SWB på ett-sto licens. För de som önskar använda honom i avel finns fortfarande frysdoser tillgängliga.

profilbild

Hector spenderade sina sista år som aktiv pensionär med lättare dressyrträning, motionsridning i skog och mark samt mycket utevistelse i stora hagar där han hade god uppsikt över ”sin” flock. I den ingår bland annat 2 avkommor födda 2013 och 2 födda 2014. Vi ser fram emot att följa dem och se dem utvecklas! De har helt klart ärvt sin pappas fantastiska temperament och det ska bli spännande att så småningom se dom under ryttare.

IMG_0369

Sensommaren 2014 fick Hector somna in på grund av en gammal skadan gick upp igen. Få hästar har varit så älskade som Hector och det är väldigt tomt i stallet utan honom.

IMG_0429

Mer info på blup.

Avkommor

cropped-IMG_0337-1-kopia.jpg
Hectors föl födda 2014:

Aison H (e. Hector, u. I’m Just Cute, u.e. Carano – Flemmingh)

Aison H som 4.åring med sin ryttare och ägare Eva Svanberg.

Aison H som 4.åring med sin ryttare och ägare Eva Svanberg.

aison 1

Sir Henry (e. Hector, u. Rising Sun, u.e. Rotspon – Landerscruider xx)

sir henry

Sir Henry tillsammans med sin ryttare och ägare Carmen le Ruyet.

img_1185

Hectors föl födda 2013:

Sir Harry (e. Hector, u. Rising Sun, u.e. Rotspon – Landerscrusider xx
harry uppställningIMG_6256

Heart of Donna (e. Hector, u. Donasinne, u.e. Donnerbube – Flyinge Tolstoy
IMG_0323 kopia