Till Salu

Hingstföl e. King Louie – Dylan N, född 2021

189681327_310769570651967_49273864434565465_n

Denna, än så länge odöpta, guldklimp är e. King Louie u. Ginerva – Dylan N – Ludwigs Champion – Emmerton. Han är född i början av maj 2021.

Ginerva är våran egen uppfödning, 4.de generationen på gården som har sitt ursprung i fullblodet Gregorianne xx. Denna mödenelinje har producerat mkt bra hopphästar varav i princip alla visade avkommor ha fått hopp alt dubbeldiplom på sina unghästtest. Ginerva likaså, hon hoppade 9-9 och fick hoppdiplom på sitt treårstest 2020. Mormor Georgia blev högst bedömd på sin kvalitetsbedömning med 8,5 – 8,5 i hoppning, Georgia avled tyvärr ung till följd av kolik och hann inte ta sig an tävlingsbanorna. Mamma Ginerva har hittills visat prov på hög ridbarhet och hon är mycket hinderklok. Hon hoppades in under ryttare förra hösten som treåring, hon älskar att hoppa och har väldigt lätt för sig även med ryttare på.

Ginerva e. Dylan N u. Georgia

Ginerva e. Dylan N u. Georgia

Pappa King Louie är en av få Irco Marco söner som under senare år varit tillgänglig i svensk avel. Kingen har en lång, framgågsrik tävlingskarriär i hoppning bakom sig i USA där han tävlat med flera olika ryttare. När han, på ålderns höst, återvände till Sverige ffa för att verka i aveln har han även startat upp till medelsvår dressyr med placeringar. Mer information om honom finns på Stuteri Myrsjös hemsida.

Cedric

Valack född 2020 e. Clever Hill Q u. Heart of Donna – Hector – Donnerbube

Cedric är snygg, högrest och väldigt snäll! Han är svart med flera vita tecken och syns i mängden. Långa ben, härliga gångarter som är taktmässiga, balanserade och med mycket swung utan att vara extrema.

Cedrics pappa Clever Hill Q tävlar  idag upp till St Georg med ryttare Jonatan Medin. Clever Hill vann sitt bruksprov som 4 åring. Hans avkommor som generellt gjort mycket bra ifrån sig på unghästtester, med ca 80% diplom av visade avkommor. Vi har själva en annan uppfödning (Hermione) e. Clever Hill Q med liknande mödenstam som Cedric som vid sitt treårstest fick gångartsdiplom och var det året en av de högst bedömda treåringarna i Sverige. Cedrics morfar Hector är en hingst godkänd i oldenburg förbundet. Vi har själva fött upp Hector, han tävlade framgångsrikt med sin ryttare Jill Flygare upp till Grand Prix. Innan dess var han oxå mycket framgångsrik som junior/youngrider häst och deltog bland annat både i junior och youngrider EM. Hector hade förutom mycket bra gångarter en fantastisk ridbarhet vilken hans långa, framgångsrika karriär med ett par olika ryttare vittnar om.

 Cedric är regelbundet avmaskad, vaccinerad och verkad. Han är friröntgad under våren 2021, han hade ett röntgenfynd HB has och är opererad för detta. Cedric är kastrerad.

cedric2

 

Hefaistos, hingst född 2020 är till salu!

Hestia och St schufro sonen Hefaistos

Hefaistos är e. BH St Schufro u. Hestia. Hestia är e. Metall-Furioso III. Hestia är selektionssto och har tävlat lätta klasser i dressyr innan hon klev in i avelsboxen. Både Hestias mamma Hera samt mormor Hepatica är elitston. Hestia har två avkommor sedan tidigare, Herminone och Helga. Hermione (e. Clever Hill Q) född 2015 fick gångartsdiplom och blev högst bedömd på sitt treårstest och tog sig till finalen på flyinge. Helga född 2019 e. Zafferano har hittills visat upp både fina gångarter och mycket trevligt temperament, vi ser fram emot att påbörja inridning i höst.

Hefaistos är korrekt i sin exteriör, han bör bli mellan 165cm och 170cm i mankhöjd. Han rör sig elastisk i alla gångarter och är lätt i steget.

Hefaistos är regelbundet verkad, avmaskad och vaccinerad. Han är väldigt trevlig i hantering, nyfiken och väldigt vänlig. Han gillar att vara med människor och vill gärna gosa. Han är van att åka transport. Precis som de flesta av våra hästar är han uppväxt i grupp med jämnåriga samt äldre hästar, han fungerar väldigt bra i flock. Han är uppvuxen i stora, kuperade hagar. Under mars 2021 är Hefaistos friröntgad utan anmärkning.

Midnight Eclipse

P1010590

Valack född 2020 e. Emmerton u. Midnight Heart xx

”Erik” är en bedårande supersnäll kille efter elithingsten Emmerton. Emmerton har en oerhört lång och framgångsrik internationell tävlingskarriär bakom sig. Han har gjort ett starkt avtryck i Svensk avel varför han blev ELIT premierad 2016, han har flera avkommor i svår hoppning. Tidigare ryttare framhäver ofta hans mycket höga ridbarhet. Läs mer om Emmerton här: https://stallboarp.se/hingstar-2021/emmerton-21.html

Emmerton nedärver ofta även bra gångarter vilket syns på Erik. Eriks mamma Midnight Heart är ett fullblodssto som vi köpte in för att ha i vår halvblodsavel på grund av hennes fina ridhästmodell och bra bakbensrörelser.

Erik är väldigt snäll i all hantering. Han rör sig taktmässigt i alla gångarter. Erik är friröntgad under våren 2021, han hade mindre röntgenfynd i VB kota och has. Han är opererad för detta och i samband med det även kastrerad. Erik är regelbundet verkad, avmaskad och vaccinerad. Vi räknar med att han blir ca 165 – 170 cm i mankhöjd.

Välkomna att höra av er vid intresse!