Om oss

028

foto: Britt-Marie Kraftstrand

På Slätten har vi sedan tidigt 90-tal bedrivit seminstation och seminerar nu ca 70 ston per säsong.
Annica Boström har varit stuteriveterinär sedan 1987 och är med sina dryga 30 år i branschen en av de mest erfarna i landet inom stogynekologi. Innan Annica startade Slättens Seminstation, 1992, har hon bland annat varit ansvarig stuteriveterinär på både Flyinge och Flenmo, och var även ansvarig veterinär på Stuteri Stockholm under 2004–2005.

Annica har fött upp Svenska halvblod under hela sitt vuxna liv, hon har gjort det under namnen Annica Boström, Annica Nilsfors, Equimeda HB och Hestimeda AB.

 

Kingsly.Friends.

Som uppfödare värdesätter vi gott temperament, hög ridbarhet, taktmässiga gångarter, god hoppteknik och hållbarhet högt. För det krävs en väl matchad avel mellan sto och hingst, en god skötsel och omvårdnad och att unghästar stimuleras till mycket rörelse. Vi strävar efter att hästarna hanteras mycket och på ett bra, individanpassat sätt samt att de får en god ridutbildning i enlighet med utbildningsskalan.

P1000838 kopia

Gården och hästverksamheten drivs tillsammans med dottern leg. vet Frida Nilsfors som även rider hästarna. Frida tog veterinärexamen januari 2018. Hon har som veterinär jobbat med seminverksamhet bland annat på både Menhammar stuteri och Broline International. Frida jobbar idag på Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Innan veterinärutbildningen har Frida jobbat i olika typer av hästverksamheter, på ridskola, i travstall och i dressyrstall.

profilbild

 

Verksamheten är och drivs som ett familjeföretag och vi värnar om personlig kontakt med våra kunder.

hector, mamma, jag

foto: Britt-Marie Kraftstrand

Vår gård, Slätten, ligger mellan Skyttorp och Österbybruk cirka 3 mil norr om Uppsala, utmed väg 290.

Kontakta oss

Tel: 0701-738783
Vi har telefontid vardagar 08.00–10.00. Övrig tid svarar vi i mån av tid.

Kungstomt Slätten 90
743 94 Skyttorp

E-mail: annica@hestimeda.se

IMG_0372 1