Avelsston

Nedan följer en presentation av egna ston som vi har haft eller planerar ha i avel.

Hestia (e. Metall, u. Hera – e. Furiosso III)

1399559_10153279247708102_7589457083071518_o

Frida och Hestia

Hestia är tredje generationen ston från ett av Slättens absolut viktigaste ston, Hepatica. Hestia är ett selektionssto, född 2007. Som fölunge belönades hon med 49 poäng på fölvisningen. Hestia är kvick i sina gångarter, hon har en taktmässig trav och en mycket bra, rytmisk och vägvinnande galopp. Hon har en väl ansatt hals och ett vackert huvud.

hestia och Emlan

Bästa träningsplatsen – naturen! Hestia trivs super med att trimma ute, här med Emelie Lindfeldt i sadeln.

Hestia fick i juli 2015 sitt första föl, ett stoföl, Hermione, e. Clever Hill Q som såldes som ettåring. Hermione visades på Strömsholm treårstest under juli 2018 och blev en av de högst bedömda treåringarna i Mälardalen med 49,5 p, gångartsdiplom och klass 1 i hoppning.

hermione

Hermione u. Hestia e. Clever Hill Q. ägare: Malin Carlsson, foto: Malin Carlsson

Hermione. Bra galopp med väl undersatta bakben, precis som sin mamma. foto: Malin Carlsson

Hermione. Bra galopp med väl undersatta bakben, precis som sin mamma. foto: Malin Carlsson

Hermione vann sitt treårstest och tog sig hela vägen till Flyinge! foto: Malin Carlsson

Hermione vann sitt treårstest och tog sig hela vägen till Flyinge! foto: Malin Carlsson

Hestia har ridits 2016 och 2017, men betäcktes 2018 med Zafferano.

Midnight Heart e. Heart of Oak xx – Miami Springs xx

img_1302

”Mimmi” är ett rent fullblodssto som köptes in 2014 för att ha i halvblodsaveln. Under sitt galoppliv har hon ägts och tränats av galopptränare Olle Stenström. Hon har fin exteriör och lätta, taktmässiga gångarter. Hon har ett bra temperament, är väldigt klok och är snäll att rida även om hon inte är utbildad och skolriden särskilt mycket. 2017 fick hon ett fint hingstföl, Midnight Halo, efter vår egen hingst Hector. År 2018 fick hon ytterligare ett hingstföl, Midnight Zenit. Denna gång en isabell e. Zafferno.

zenit3

zenit1

zenit2

Heart of Donna
Född 2013 efter vår egen hingst Hector. Hennes mamma är stoet Donnasinne (ägare Erika Bodin) e.Donnerbube – Flyinge Tolstoy. ”Svarten” eller ”lilla hjärtat” som hon kallas är svart med bläs och vita strumpor bak. Hon är stor, dryga 170 som treåring. Hon är långbent, högställd och har ett fantastiskt temperament. Är man stor måste man vara snäll! År 2017 fick hon sin första avkomma e. Don Olymbrio.

img_1202

olliader

olli 3

Georgia

IMG_0616 1

Född 2008 e. Ludwigs Champion – Emmerton. Georgia var tredje generationen född på Slätten efter fullblodsstoet Gregorienne xx som köptes in till Slätten sent 90-tal. Georgia gick sitt treårstest och betäcktes därefter med Corlensky G vilket resulterade i hingstfölet Godric som såldes som ettåring till hoppryttare Niklas Ålund. Georgia gick därefter kvalitesbedömningen och blev högst bedömd i Svärdsjö där hon visades av Ulf Lind. Hon fick hoppdiplom och klass 1 i gångarter. En allvarlig skada i hagen pausade ridutbildningen i ca 6 mån men hon hann med ett par starter i hoppning innan hon åter igen betäcktes som 7.åring. År 2017 fick hon ett fint sto föl, Ginerva, e. Dylan N.

Ginerva, 2 år, e. Dylan N u. Georgia. Foto Rut Rassins

Ginerva, 2 år, e. Dylan N u. Georgia. Foto Rut Rassins

Ginerva finns kvar i vår ägo och ska ridas in under hösten 2019. Georgia drabbades ca 5 veckor efter Ginervas förlossning av svår kolik och avled i samband med detta.
Vi minns Georgia som en otroligt snäll häst med stort hjärta som älskade att hoppa. Hon gav en väldigt fin ridkänsla och var fantastisk att rida på hinder. Georgia, eller Heffa som hon också kallades, är fortfarande mycket saknad.

IMG_1441 (kopia)

IMG_0703 2