Avelsston

Nedan följer en presentation av egna ston som vi har haft eller planerar ha i avel.

Ginerva

Ginerva e. Dylan N u. Georgia

Ginerva e. Dylan N u. Georgia

Ginerva är född 2017 och fjärde generationen ur samma stolinje som föds hos oss. Ginerva är e. Dylan N och u. Georgia -Ludwigs Champion – Emmerton – Don Roberto xx . Ginerva reds in hösten 2019 och visdes på treårstest våren 2020 där hon hoppade hem diplom med fina 9-9 i hoppning. Hon fick också fina lovord både på gångarter och exteriör och var mkt nära dubbediplom. Ginerva är nu dräktig med King Louie och vi hoppas på ett fint föl nästa år. Innan hon går på total mammaledighet fortsätter hon med lite inhoppning under hösten.

Ginerva

Ginerva

Ginervas mamma Georgia föddes 2008 hos oss och har förutom Ginerva ytterligare en avkomma e. Corlensky G som nu är såld. Georgia blev högst bedömd när hon visades på kvalitetsbedömningen i Svärdsjö, hon fick hoppdiplom och klass 1 i gångarter. Georgia drabbades ca 5 veckor efter Ginervas förlossning av svår kolik och avled i samband med detta.Vi minns Georgia som en otroligt snäll häst med stort hjärta som älskade att hoppa. Hon gav en väldigt fin ridkänsla och var fantastisk att rida på hinder. Georgia, eller Heffa som hon också kallades, är fortfarande mycket saknad.

IMG_0616 1

Skärmavbild 2017-06-03 kl. 10.23.34

Georgia

Hestia (e. Metall, u. Hera – e. Furiosso III)

1399559_10153279247708102_7589457083071518_o

Frida och Hestia

Hestia är tredje generationen ston från ett av Slättens absolut viktigaste ston, Hepatica. Hestia är ett selektionssto, född 2007. Som fölunge belönades hon med 49 poäng på fölvisningen. Hestia är kvick i sina gångarter, hon har en taktmässig trav och en mycket bra, rytmisk och vägvinnande galopp. Hon har en väl ansatt hals och ett vackert huvud.

hestia och Emlan

Bästa träningsplatsen – naturen! Hestia trivs super med att trimma ute, här med Emelie Lindfeldt i sadeln.

Hestia fick i juli 2015 sitt första föl, ett stoföl, Hermione, e. Clever Hill Q som såldes som ettåring. Hermione visades på Strömsholm treårstest under juli 2018 och blev en av de högst bedömda treåringarna i Mälardalen med 49,5 p, gångartsdiplom och klass 1 i hoppning.

hermione

Hermione u. Hestia e. Clever Hill Q. ägare: Malin Carlsson, foto: Malin Carlsson

Hermione. Bra galopp med väl undersatta bakben, precis som sin mamma. foto: Malin Carlsson

Hermione. Bra galopp med väl undersatta bakben, precis som sin mamma. foto: Malin Carlsson

Hestia reds under 2016 och 2017, men fick 2018 ett stoföl e. Zafferano:-

Helga

Helga

Hestias senaste föl är född 2020, en stilig hingst e. BH St Schufro

Hestia och St schufro sonen Hefaistos

Hestia och St schufro sonen Hefaistos

Midnight Heart e. Heart of Oak xx – Miami Springs xx

img_1302

”Mimmi” är ett rent fullblodssto som köptes in 2014 för att ha i halvblodsaveln. Under sitt galoppliv har hon ägts och tränats av galopptränare Olle Stenström. Hon har fin exteriör och lätta, taktmässiga gångarter. Hon har ett bra temperament, är väldigt klok och är snäll att rida även om hon inte är utbildad och skolriden särskilt mycket. 2017 fick hon ett fint hingstföl, Midnight Halo, efter vår egen hingst Hector. Halo har ridits in under hösten 2019, han är otroligt snäll och lätt att jobba med. År 2018 fick Mimmi ytterligare ett hingstföl, Midnight Zenit. Denna gång en isabell e. Zafferno.

zenit3

zenit1

 

Mimmi har under 2020 fått ett fint hingstföl e. Emmerton och är återigen betäckt, denna gång med Hector.

 

Heart of Donna
Född 2013 efter vår egen hingst Hector. Hennes mamma är stoet Donnasinne (ägare Erika Bodin) e.Donnerbube – Flyinge Tolstoy. ”Svarten” eller ”lilla hjärtat” som hon kallas är svart med bläs och vita strumpor bak. Hon är stor, dryga 170 som treåring. Hon är långbent, högställd och har ett fantastiskt temperament. Är man stor måste man vara snäll! År 2017 fick hon sin första avkomma e. Don Olymbrio, Olivander. Olivander har ridits in under hösten 2019 och har hittills skött sig utmärkt och rör sig bra.

img_1202

olliader

Under 2020 har vi fått ytterligare en avkomma: Cedric, ett hingstföl e. Clever Hill Q. Heart of Donna är dräktig igen och under 2021 väntas föl e. Suarez

Cedric

Cedric